top of page

Cărți pentru copii

Imagine andreiabirtu.ro.png

Călătoria lui Iaurțel pe Tărâmul Bandibandi

4 iunie 2022

 Undeva, pe o stradă din Craiova, am zărit un gânsac. Când am trecut pe lângă el, m-a strigat. Mi-a zis că îl cheamă Iaurţel şi că vrea să călătorească. L-am întrebat de ce nu zboară, iar el mi-a spus că îi place mâncarea pe care o primeşte de la stăpână. Atunci, am scris o poveste în care i-am dăruit o maşină de îngheţată cu care să pornească la drum. El a prins aripi şi a zburat în cosmos, iar de acolo, sper eu, în case cu copii care îndrăgesc poveştile. 


 ”Călătoria lui Iaurţel pe Tărâmul Bandibandi” este o poveste despre prietenie, curaj şi iertare, al cărei erou – Iaurţel, un gânsac, îşi doreşte să vadă lumea. Întâmplarea face ca protagonistul să pornească în călătorie la volanul unei maşini ce transportă înghetaţă şi, la indicaţiile unui sistem de navigare năstruşnic, ajunge pe un tărâm necunoscut, undeva în spaţiul cosmic. Întâlnirea cu locuitorii din Bandibandi reprezintă o provocare pentru gânsac, care reuşeşte să îşi depăşească limitele, pentru a-i îndeplini dorința prietenului său, răţoiul Gogoşică, aceea de a savura o îngheţată. Finalul îi aduce pe cei doi amici împreună, nu fără ca Iaurţel să treacă peste un nou obstacol, şi anume reîntoarcerea în ţinutul cu bucluc. Găseşti aici o înregistrare audio a unui pasaj din carte. 

 Povestea se adresează copiilor din categoriile de vârstă de 4-6 ani, respectiv 6-8 ani.

 Ilustrațiile aparțin Ioanei Fluerasu, artist cu o colecție impresionantă de lucrări și expoziții naționale și internaționale. Ioana a transpus în imagini povestea mea și a petrecut, în medie, zece ore la fiecare ilustrație în parte. 


 Prin achiziția acestei cărți, nu vei deveni doar cititor, ci și colecționar de arta, datorită măiestriei cu care Ioana Fluerasu a realizat ilustrațiile povestii mele.

 Îți mulțumesc că ai intrat pe pagina mea, îți mulțumesc că ai citit aceste rânduri!

Andreia

surubel-si-surubica.jpg

Şurubel şi Şurubica - ediție tipărită

Decembrie 2020

Cartea se adresează copiilor cu vârste între 2 și 8 ani.

Personajele principale, Şurubel și Şurubica, se confruntă cu o situație deosebită. Legătura puternică dintre ei, precum și sprijinul comunității, fac parte din posibila soluție salvatoare.

Ilustrațiile deosebite vin să îi bucure pe cei mici și să îi ajute să îşi imagineze propria lume a celor doi frați. 

Coperta buretată, din mucava, cu interiorul tipărit pe hârtie cretată, alături de calitatea excepțională a culorilor, sunt detalii care vor contribui la crearea unei atmosfere minunate pentru micuți.

Pentru achiziție, vei fi redirecționat către site-ul editurii.

Anunț: stocul de carte a fost epuizat pe site-ul editurii. Te rog să te îndrepți către alte site-uri pentru achiziție.

carte-mockup-ebook.jpg

Şurubel şi Şurubica - ebook

Decembrie 2020

În cazul în care preferi o variantă avantajoasă și prietenoasă cu mediul, e-book-ul ar putea fi soluția pentru tine.
Pentru achiziție, vei fi redirecționat către site-ul editurii.

alte-carti.png

Alte poveşti pentru copii

2023

Vrei să fii printre primii cititori ai următoarele povești? Andreia îți poate trimite scurte fragmente din cărțile la care lucrează. Poți contribui la realizare versiunii finale, prin comentarii și sugestii.

bottom of page